Kulağa Su Kaçması

Kulağa su kaçması, yüzme, duş alma veya su aktiviteleri sırasında kulağın içine su girmesiyle oluşan bir durumdur. Su kaçması genellikle geçici bir sorun olmasına rağmen, bazı durumlarda rahatsızlık veya enfeksiyonlara neden olabilir.

Kulağa su kaçması, yüzme, duş alma veya su aktiviteleri sırasında kulağın içine su girmesiyle oluşan bir durumdur. Su kaçması genellikle geçici bir sorun olmasına rağmen, bazı durumlarda rahatsızlık veya enfeksiyonlara neden olabilir.

Kulak, dış kulak yolundan orta kulağa kadar uzanan bir kanal sistemine sahiptir. Bu kanalda cilt ve salgı bezleri bulunur. Su kaçması genellikle dış kulak yoluna suyun temas etmesiyle oluşur. Su, dış kulak yolunu geçerek orta kulağa ulaşabilir. Bu durumda kulağın içinde bir baskı oluşabilir, duymada geçici bir azalma yaşanabilir ve bazen de kulakta rahatsızlık hissi ortaya çıkabilir.

Kulağa su kaçması genellikle kendiliğinden düzelir ve birkaç saat veya gün içinde suyun buharlaşması veya dışarıya akmasıyla sorun ortadan kalkabilir. Ancak bazı durumlarda suyun uzun süre kulağın içinde kalması enfeksiyonlara neden olabilir. Bu durumda kulakta ağrı, kızarıklık, kaşıntı, kulak akıntısı veya işitme kaybı gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Eğer bu belirtiler ortaya çıkarsa, bir doktora başvurmanız önemlidir.

Kulağa su kaçmasını önlemek için bazı önlemler alabilirsiniz. Yüzme veya duş alırken suya maruz kalan kulakları korumak için silikon veya pamuklu kulak tıkaçları kullanabilirsiniz. Ayrıca başınızı bir tarafa eğerek suyun kulak kanalına girmesini önleyebilirsiniz. Su kaçması durumunda hafifçe sallanmak veya başınızı yana eğmek, suyun dışarı çıkmasına yardımcı olabilir. Kulak temizliği için pamuklu çubuklar kullanmaktan kaçınmalısınız, çünkü bu çubuklar kulak kirini daha derinlere itmeye ve kulağı tahriş etmeye neden olabilir.

Eğer sık sık su kaçırma sorunu yaşıyorsanız veya su kaçması enfeksiyonlara neden oluyorsa, bir kulak burun boğaz uzmanına danışmanız faydalı olacaktır. Doktorunuz size özel önerilerde bulunabilir ve gerekirse tedavi önlemleri alabilir.

15 May 2023 - 21:56 - Sağlık

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 81.913 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler