Yalova Araç Kiralamacılar Dernek (YOKKDER) Başkanı Murat Kalaycı, “Ben dernek başkanı olarak araç kiralamaya korkan bir insanım” dedi araç kiralayacak kişileri uyardı.

Yalova Araç Kiralamacılar Dernek (YOKKDER) Başkanı Murat Kalaycı, “Ben dernek başkanı olarak araç kiralamaya korkan bir insanım” dedi araç kiralayacak...

Yalova Araç Kiralamacılar Dernek (YOKKDER) Başkanı Murat Kalaycı, “Ben dernek başkanı olarak araç kiralamaya korkan bir insanım” dedi araç kiralayacak kişileri uyardı:

“Derneğe bağlı olmayan firmalardan araç kiralanmaması, sözleşmedeki maddelerin teker teker okunması, gerekirse ek madde eklenmesi gerekiyor.

Yalova araç kiralamacılar dernek (YOKKDER) Başkanı Murat Kalaycı araç kiralaması yapılan firmanın derneğimize üye olduğunu kontrol edilmeden kiralama sözleşmesinin imzalanmaması gerektiğini söyledi. “Kiralık araba” ilanlarıyla internet arama motorlarında üst sıralarda çıkan ve iş yeri olmadığı halde merdiven altı ‘rent a car’ firmalarının müşterilerini mağdur ettiğini belirten Kalaycı, “Ben dernek başkanı olarak araç kiralamaya korkan bir insanım. Sözleşmenin teker teker okunması, gerekirse bazı maddeler eklenmesi gerekiyor. Ama çoğumuz neye imza attığımızı bilmiyoruz” dedi. Kalaycı araç kiralayacak kişilere şu uyarılarda bulundu:

İŞ YERİNDE SADECE VERGİ LEVHASI OLMASI YETERLİ DEĞİL

“Vatandaşların araç kiralamada dernek üyelerimizden araç kiralaması gerekiyor. Sözleşmelere İmza atmadan teker teker okumalarını istiyoruz. Sözleşmenin maddelerinde kaskolu, kaskosuz ne olduğu okunmalı. İnsanlar aracın teslim alırken muhakkak fotoğraf çeksinler. Gerekirse detaylı video kaydı yapsınlar. Sadece vergi levhasıyla bu işler olmuyor. ‘Kişi gerçekten ‘rent a car’ işi mi yapıyor, yoksa emlakçı veya galerici mi’ yada bakkalcımı terzi mi’ bunlara baksınlar. Bu iş özelinde kayıtlı olunması gerekmekte derneğimiz araç kiralama firmalarını kontrol ettikten sonra üye kaydı yapmaktadır.

MERDİVEN ALTI İŞ YAPANLARA DİKKAT

Telefon açıp ayağına araba istiyorlar. Bu adamın dükkanını görmedin, kim olduğunu bilmiyorsun hem sözleşmeye okumadan imza atıyorsun Maalesef bazı merdiven altı kiralama firmaları arama motorlarına ‘kiralık araç’ yazınca üst sıralarda çıkıyor. internet sitesinde, Bulunanların Hepsine dikkat edilmeli Merdiven altı iş yapanların çok hepsi ‘rent a car’cı değil, iş yeri olmayan kişiler var insanlar yanılmasın iş yeri olmayan kişilerden araç kiralamasın

KİRALAYAN KİŞİYE DE İMZALATIN

Aracın ekranında arıza ışıkları yanıyorsa bunun mutlaka video kaydına alınması gerekiyor. Aracı bu şekilde teslim almamalarını tavsiye ediyoruz. Alacaklarsa da bunu mutlaka sözleşmeye eklesinler. Aracı kiralayan kişinin el yazısı ve ıslak imzasıyla ‘motor arıza lambası yanıyor sebebi de bu’ diye bir açıklama ile sözleşmeye eklenmeli. Dernek üyelerimiz bu konuda gereken hassasiyeti göstermekte Fakat dükkanı belli olmayan, merdiven altı bir yerden kiralarsanız büyük sıkıntılar yaşarsınız diyerek araç Kiralıcak kişilere uyarıda bulunarak biz her alanda tüketiciyi korumalıyız ifadelerine ekledi

SINIR AŞILINCA KİLOMETRE BAŞI 1 TL ALINIYOR

“Herkes dernek üyelerimizden araç kiralamalı Ancak ismi ve yeri belli olmayan kişilerden kiralama yapılmamalı. Derneğe bağlı iş yerlerinde sözleşmelerinde Aylık 3 bin ya da 4 bin kilometre sınırı vardır. Eğer bu sınırı geçerseniz kilometre başı 1 TL ekstra ücret talep edilir. Günlük kiralamalarda sınır 200 kilometredir. Eğer aşarsanız yine aynı 1 tl bedeli ödemek gerektiğinin hatırlatmasını yaptı.

#

17 Nis 2019 - 13:33 - Otomobil

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 105.935 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler