Pınar Su'nun kurumsal yönetim derecelendirme notu

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: ''Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri ...

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

''Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak derecelendirme yapmak üzere faaliyet izni bulunan derecelendirme kuruluşu Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş (Kobirate A.Ş), kurumsal yönetim derecelendirme notumuzu 9,53 (%95,25) olarak teyit etmiştir.

SPK'nın Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne paralel olarak, 'Pay Sahipleri', 'Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık', 'Menfaat Sahipleri' ve 'Yönetim Kurulu' alt kategorilerinin sırasıyla %25, %25, %15 ve %35 şeklinde ağırlıklandırılması ile 9,53 olarak belirlenen kurumsal yönetim derecelendirme notumuzun söz konusu alt kategoriler itibarıyla dağılımı sırasıyla 95,44, 95,09, 96,98 ve 94,49'dur. Kurumsal yönetim ilkeleri temel alınarak gerçekleştirilen derecelendirme çalışması sonucunda Kobirate A.Ş'nin vermiş olduğu 9,53 derecelendirme notu, şirketimizin Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uyum sağlaması yönüyle önem arz etmekte olup, söz konusu rapor şirketimizin internet sitesi www.pinar.com.tr adresinde yayınlanmıştır.''

Hibya Haber Ajansı

#

22 Kas 2020 - 13:30 - Ekonomi

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler