ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

Amerika’da 80,000 civarı hasta Corona sebebi ile hastanede tedavi görmekte. Bu veri son zamanlarda açıklanan en yüksek sayı olmasıyla birlikte ...

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları
Haber albümü için resme tıklayın

Amerika’da 80,000 civarı hasta Corona sebebi ile hastanede tedavi görmekte. Bu veri son zamanlarda açıklanan en yüksek sayı olmasıyla birlikte ölümlerin artacağı endişesini de beraberinde getiriyor. Perşembe günü New York’ta yüz yüze eğitime ara verildi. Yatırımcılar, daha sert virüs kısıtlamalarının ekonomik büyüme üzerindeki etkisini ve aylar içinde yaygın aşı dağıtımının olasılığını tartarken ABD hisse senetleri dalgalandı.

Kurumsal gelişmelerde ise yakın zamanda halka arzını gerçekleştiren Palantir, Amerikan ordusu ile iletişim ağlarının yenilenmesini içeren yeni bir sözleşme duyurması sonucunda %6 yükseldi. Dün kapanış sonrasında bilanço açıklaması yapan Nvidia ise beklentinin üzerinde $2.91 hisse başı kar açıkladı. Sonraki çeyrek için tahminlerin üstünde gelir beklentisi açıklasa da hisse yatay şekilde günü sonlandırdı. Çalışanlarının maaşını yükselten Starbucks ise %0.1 oranında hafif değer kaybetti. Aşı yarışında bir diğer önemli isim olan Astra Zeneca, ikinci deney aşamasında yaşlılarda kaydettiği pozitif sonuçları paylaşmasına rağmen pozitif yatay kapanış yaptı. BioNTech CEO’sunun AFP Haber Ajansına Aralık ayında Aşı’nın arz edilebileceği açıklaması hisse senedinde gün için zirve seviyesi olan 94.42 USD seviyesinin görülmesine neden oldu. Hisse %5 civarı değerlenerek seansı kapattı.

Dünya sağlık örgütünün, gelecek olan aşıların yeni dalgalardan yaşanacak kayıpları önlemeye yetişebilecek kadar erken yayılamayacağını açıklaması ve vaka sayılarının halen artması sebebiyle gelebilecek yeni önlemlerin endişesi Avrupa endekslerini baskıladı. DAX endeksi %0.67 değer kaybederken FTSE100 ve Euro Stoxx50 endeksi %0.85 civarı değer kaybetti. FTSE 100 endeksinde en çok değerlenen sektör IT olurken enerji sektörü en çok değer kaybeden oldu. DAX endeksinde ise gayrimenkul en çok primlenen sektör olurken finans ise en çok kayıp veren sektör oldu. Alman Çelik üreticisi olan Thyssenkrupp 5000 kişiyi işten çıkaracağını açıklaması ile birlikte %3.39 değer kaybetti. Norwegian Air ise pandeminin yol açtığı seyahat endüstrisi çalkantısının ortasında alacaklılardan korunma talebinde bulunduktan sonra % 15.65 düştü. Allianz %2, Bayer %2.26 ve Unilever %1.53 değer kaybederek dikkat çekti. Delivery Hero ise %3.73 değerlenerek DAX endeksinin en çok kazandıranı oldu.

Bu gün açıklanan ekonomik verilerde Amerika işsizlik verileri beklenti olan 700 binin üstünde 742 bin olarak açıklandı. Konut satışları beklentinin üstünde 6.85M açıklanırken öncü indikatör endeksi beklentiye paralel %0.7 olarak açıklandı.

Ekonomik takvimin zayıf olduğu yarın Japonya’da TÜFE ve ÜFE verisi takip edilirken Avrupa tüketici güven endeksi verisi ise dikkat çekecek.

Kaynak İş Yatırım

Hibya Haber Ajansı

20 Kas 2020 - 08:52 - Ekonomi

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 89.722 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler