Çin, yoksul ilçelerinin sayısını sıfıra indirdi

Tarafsız üçüncü kurumların bu ayın başında yürüttüğü değerlendirme çalışmaları, yoksulluğun söz konusu dokuz ilçedeki etkisinin yok edildiğini ...

Tarafsız üçüncü kurumların bu ayın başında yürüttüğü değerlendirme çalışmaları, yoksulluğun söz konusu dokuz ilçedeki etkisinin yok edildiğini gösterdi. Eyaletin, Yoksullukla Mücadele ve Gelişme Dairesi Başkanı Li Jian, bu bölgede yaşayanların memnuniyet oranının yüzde 99’u aştığını ifade etti.

Li, yoksul listesindeki son dokuz ilçe sakinlerinin ortalama yıllık gelirinin 11 bin 487 yuana (yaklaşık 1.740 dolara) ulaştığını ve bu yıl için 4 bin yuan olarak saptanmış bulunan ulusal fakirlik eşiğinin çok üstüne çıkmış olduklarını söyledi.

Esasen Çin, 2020 yılına değin mutlak yoksulluğu tamamen ortadan kaldıracağını taahhüt etmişti. 2019 yılı sonunda, ülkenin kuzeybatı, güneybatı ve güney bölgelerinde 52 adet ilçe söz konusu listede yer alıyordu.

Guizhou Sosyal Bilimler Akademisi'nde araştırmacı olan Gao Gang, “Çin, yoksul ilçeler listesindeki ilçeleri sıfıra düşürmekle bin yıllık fakirlik sorununu çözümlemiş oldu” diyerek bunun, ülkenin yeni bir gelişme sürecine girmiş bulunduğuna işaret ettiğini de sözlerine ekledi. Bu yeni gelişme sürecinde ise Gao’ya göre, kırsal bölgeleri canlandırmaya çabalanarak yoksulluğu ortadan kaldırma yolundaki gerçekleştirilmiş performansların temelleri daha da sağlamlaştırılmalı.

Hibya Haber Ajansı

#

24 Kas 2020 - 15:12 - Dünya

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 89.722 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler