Vakıf Emeklilik Kumbara Tasarımı Yarışması’nın ödülleri verildi

Çocuklar, tasarrufu kumbara resimleriyle anlattı

Geleneksel hale gelen dördüncü Vakıf Emeklilik Kumbara Tasarımı Resim Yarışması’nın ödülleri verildi. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı’nın elinden aldı.

Bireysel Emeklilik sektörünün öncü şirketi Vakıf Emeklilik, tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Kumbara Tasarımı Resim Yarışması”nın ödülleri düzenlenen törenle verildi. Vakıf Emeklilik Genel Müdürlük Binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen törende, dereceye giren 5 yarışmacı ödüllerini Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı’nın elinden aldı. Seçilen resimlerden oluşturan serginin açılışı da gerçekleştirildi.

7-10 yaş arası 4 bin 876 ilkokul öğrencisinin 4 bin 934 resim ile katıldığı yarışmada, İstanbul Özel Bilfen Esenşehir İlkokulu’ndan Merve Cantürk birincilik ödülünün sahibi oldu. Minik öğrenciye birincilik ödülü olarak bisiklet kazandı. İstanbul Özel Eyüboğlu Çamlıca İlkokulu’ndan Demir Yazıcı, Adana Özel Mektebim Çukurova Bilfen İlkokulu’ndan Ahmet Aras Eker üçüncü, Bursa Sınav Koleji’nden Kıvanç Şen dördüncü ve Özel İstanbul Koleji’nden Yusuf Ali Doğan ise beşinci oldu. Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler birer bisiklet kazanırken, dördüncü ve beşinci olan öğrencilere de birer scooter hediye edildi.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, Günümüzde tasarruf yapmanın gelecek adına sosyo-ekonomik bir gerçeklik haline geldiğini belirterek, “Vakıf Emeklilik olarak toplumsal görevlerimizden biri de tasarruf bilincini uyandırmak, makul ölçüde tüketerek tasarruf etmenin de önemini vurgulamak. Söz konusu çocuklar olunca bu konu daha önemli hale geliyor. Çocuklara tasarruf bilincini erken yaştan itibaren yerleştirmek, kuşkusuz onların geleceğine olumlu katkılar sağlıyor.

Uzun vadede düzenlenecek bilinçli tüketim odaklı eğitimlerle ilkokul seviyesindeki çocuklarda sürdürülebilir farkındalık yaratabilir, tasarruf bilincinin kazandırılmasını sağlayabiliriz. Erken yaşta kazandırılan tasarruf bilincinin olumlu etkilerini çocuklar hayat boyu görecektir. Kumbara Tasarımı Resim Yarışması da tasarruf bilincini çocuklara kazandırma bakımdan önemli bir proje olduğunu gösterdi” diye konuştu.

#

06 Ara 2018 - 13:16 - BES / Hayat

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler