Türkiye Hayat Emeklilik’ten 18-26 yaş arası gençlere özel “Gençliğin BES’i” Emeklilik Planı

Gücünü adından alan Türkiye Hayat Emeklilik, 83 milyona ulaşma yolunda önemli bir adım atarak 18-26 yaş arasındaki gençlerimizi BES’le tanıştırmak için “Gençliğin BES’i” Emeklilik Planını hayata geçirdi.

Hayallerinin peşinden koşan gençleri güvence altına almanın önemli bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Atilla Benli, “Genç yaşlarda başlanacak tasarrufun emeklilik döneminde yansıması çok daha etkili olacaktır. Bu nedenle gençlerimize harçlıklarından veya kazançlarından gelecekleri adına tasarruf etmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin lider şirketi Türkiye Hayat Emeklilik, 18-26 yaş arasındaki gençlere küçük tutarlarla tasarruf bilinci kazandırmak ve BES’le tanıştırmak için “Gençliğin BES’i” Emeklilik Planı’nı hizmete sunuyor.

Tasarruf bilincinin küçük yaşlarda aileden başladığını ve eğitim sistemiyle de pekiştirildiğini ifade eden Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Atilla Benli, “Bilinçli, hayatını doğru kurgulayan ve planlarını bu yönde yapan genç bir neslimiz var. BES’te yaklaşık 7 milyon katılımcı olmakla beraber bunun sadece yüzde 4,19’u 25 yaş altında. Tasarruf konusunda gençlerimizin daha çok dikkatini çekecek, farkındalık oluşturacak ve teşvikleri artıracak düzenlemelerle sektör olarak gençleri birikim yapmaya yönlendirmeliyiz.” dedi.

Rahat bir emeklilik dönemi için BES’te devamlılık büyük önem taşıyor

Gençlere hayalini kurdukları gelecekleri için şimdiden tasarruf etmeye başlamalarını tavsiye eden Atilla Benli, “Uzun vadeli tasarruf etme aracı olan Bireysel Emeklilik Sistemi; öğrencisinden memuruna, ev hanımından çiftçisine kadar herkesin kazandığı bir sistem. Bireylerin daha iyi bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından BES’te devamlılık büyük önem taşıyor. Gençlerimizin önünde uzun bir ömür var. Genç yaşlarda başlanacak tasarrufun emeklilik dönemine yansıması çok daha etkili olacaktır. Bu nedenle gençlerimize, harçlıklarından veya kazançlarından gelecekleri için tasarruf etmelerini tavsiye ediyorum. Her ay kenara attığınız küçük birikimlerin geleceğinizin teminatı olabileceğini unutmayın.” şeklinde konuştu.

Aylık 50 TL'den başlayan ödemelerle biriktirmeye bugünden başlayın!

Genç yaşlarda küçük rakamlarla tasarruf etmeye başlayarak ilerleyen dönemde daha büyük birikimlere ulaşılacağını belirten Atilla Benli, “Gençlerimiz; hayallerinin peşinden koşarken birikim yapmaya şimdiden başlayabilir. Asgari katkı payı tutarı 50 TL olan Gençliğin BES’i planımızdan tercihlerine göre faizli ve faizsiz fon alternatifleri ile birikim yapabilir, fon dağılımını yılda 6 defa ile sınırlı olmak üzere değiştirebilirler. Sisteme erken yaşta dâhil olmanın getirdiği yüksek birikim avantajının yanı sıra yatırılan katkı payının %25’i oranında bireysel emeklilik hesabına ödenen devlet katkısından faydalanabilirler. Tasarrufların şeffaf bir biçimde takip edilmesine imkân sunan sistemde katılımcılarımızın gerekli durumlarda ödemeye ara verip, devam etme hakları da bulunuyor. Üstelik Gençliğin BES’i planımızda; yönetim gider ve ara verme kesintisi ile peşin giriş aidatı da bulunmuyor.” dedi.

#

16 Nis 2021 - 20:51 - BES / Hayat

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler