Fransız bilim adamları açıkladı: 50 yaş altı risk altında

Fransa'da uzun çalışma saatlerinin insan üzerinde etkisi hakkında yapılan araştırma sonucunda felç riskinin arttığı ortaya çıktı. Fransız bilim adamları 50 yaş ve altındakilerin felç riskini taşıdığı söylendi. Detayları haberimizde açıklıyoruz.

Amerikan Kalp Dergisi Stoke'da yayınlanan sonuçlara göre 10 yıl ve üzerinde mesai yapan kişilerde felçli olma ihtimalinin yüksek olduğu görülmektedir. Araştırmada denek olarak 143 bin kişi kullanıldı ve bu kişiler sigara, alkol tüketen kişiler oldu. Bu deneklerden 1224 kişinin felç geçirdiği belirtiliyor. Bu araştırmanın sonucunda uzun saatler mesai yapan kişilerin felç olma riski altında bulunduğu ve diğer insanlara göre %29 daha fazla felç olma ihtimali bulunduğu gözlemlendi.

50 YAŞIN ALTINDAKİLER RİSK ALTINDA

Fransa'da bu araştırmayı yürüten grubun liderlerinden Alexis Descatha verdiği röportajda "10 yıldan fazla çalışan 50 yaş altı grup çok daha riskli gözüküyor . Böyle bir sonuç beklemiyorduk. Bunu tekrardan incelememiz gerekebilir. Klinik tedavi uzmanı olduğum için hastalarıma daha kısa süre fakat verimli çalışmalarını öneriyorum." dedi.

HASTALIK NEDENLERİ ARAŞTIRILMIYOR

Araştırma tamamen sayılara odaklanmış olduğu için bu konunun nedenlerini incelemiyor. Fakat daha önce yapılan araştırmalarda şirket sahibi ve yönetici olan kişilerin uzun çalışma saatlerinde çalışan kişilerden daha az etkilendiğini göstermişti. Felç riskini azaltmak için yapabileceğiniz şeyler var. İngiltere Felç Derneğinin yaptığı açıklamaya göre ise felç riskini azaltmak için sağlıklı beslenme ve spor yapmaya dikkat etmelisiniz. Bu sayede felç riskini azaltarak geleceğinizi güvende tutabilirsiniz. Aynı zamanda sigara ve alkol gibi maddeleri de bırakmalısınız.

22 Haz 2019 - 13:40 - BES / Hayat

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler