Faizsiz fonlar 2018 yılında 6 kat daha hızlı büyüdü

Katılım esaslı Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), büyüme ivmesini 2018’de de artırarak devam ettiriyor. Yılın 4 aylık verilerine göre toplam BES fon büyüklüğü yüzde 7 büyürken faizsiz fon büyüklüğü yaklaşık 6 kat daha hızlı, yüzde 43 seviyesinde büyüdü. 2017’de yüzde 7,83 olan faizsiz emeklilik fonlarının pazar payı da 2018’in ilk dört ayında yüzde 10,17’ye yükseldi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Faizsiz emeklilik fonlarına olan büyük ilgiyi artık rakamsal olarak da kendini göstermeye başladı. Önümüzdeki 5 yıl içinde katılım esaslı BES’i tercih edenlerin sayısı daha hızlı aratacak” dedi.

Katılım esaslı BES’in önümüzdeki 5 yıla damga vuracağını belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Katılım esaslı BES’e olan ilgiyi artık rakamsal olarak da görüyoruz. Yılın ilk 4 aylık verilerine göre toplam BES fon büyüklüğü yüzde 7 büyürken faizsiz fon büyüklüğü yaklaşık 6 kat daha hızlı arttı. Faizsiz emeklilik fonları, yüzde 43 seviyesinde büyüdü. 2018 yılı Nisan ayı verilerine göre BES Sistemi içerisinde faizsiz fon büyüklüğünün pazar payı, 3. basamak gönüllü BES ve Otomatik Katılım Sistemi (OKS) dahil olmak üzere yüzde 7,83’den yüzde 10,17’ye yükseldi. Bu hızlı artış bize önümüzdeki 5 yıl içinde katılım esaslı BES’i tercih edenlerin hızla artacağını ve Pazar paylarının katlanarak büyüyeceğini gösteriyor” dedi.

Faizsiz ürünler Türkiye’ye tasarrufu aşılayacak

Ayhan Sincek şöyle devam etti; “Gönüllü BES’in başlamasından itibaren geçen 14 yılda katılımcı sayısı 7 milyon kişiye fon tutarı da 82 milyar TL’ye ulaştı. Burada geçmişte düzenli bir büyüme olduğunu görüyoruz. Ancak Türkiye’nin tasarruf kapasitesi daha yüksek ve biz faizsiz ürünlerle bu derinliği sağlayacağız.

Geçtiğimiz son 6 yıllık verilere baktığımızda faizsiz fon büyüklüğündeki artışın hep toplam BES fon büyüklüğündeki artışın daha üzerinde olduğu görülüyor. Bu sene de ilk 4 ayda faizsiz fonlar 6 kat daha hızlı büyüdü. Bu yıl bu ivmenin aynı şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Türkiye’de güçlü bir faiz hassasiyeti olan kitle olduğunu görüyoruz. Otomatik Katılım Sistemi, faizli ve faizsiz alternatiflerin aynı anda ve eşit şartlarda sunulduğunda faizsiz alternatife yükse bir teveccüh gösterildiğini bize gösterdi. Katılım Emeklilik başta olmak üzere katılım esaslı emeklilik bu geniş kitlenin ihtiyacına cevap verdiği için büyüme potansiyeli çok yüksek. Faizsiz BES’in ve katılım sigortacılığının büyüme hızı BES’deki genel büyümeyi katlayarak geçecektir.”

5 yıllık hedefimizi daha önce gerçekleştiriyoruz

Katılım Emeklilik olarak her yıl artan büyüme oranlarının da bu ilgiyi yansıttığını aktaran Sincek,

“2017 yılında tüm sektör gönüllü BES tarafında % 27 civarında büyüme gösterirken, yüzde yüz faizsiz ürünler sunan Katılım Emeklilik olarak sektörün iki katından daha yüksek bir performansla % 66’lık bir büyüme gösterdik. Geride bıraktığımız 3,5 yılda Katılım Emeklilik olarak 436 bin BES sözleşme, 139 bin sigorta sözleşme sayısına ulaştık. BES’te 1 milyar 232 milyon TL fon büyüklüğüne ulaştık. 5 yılda 500 bin sözleşme hedefimize daha erken ulaşacağız.” şeklinde konuştu.

#

04 Haz 2018 - 12:29 - BES / Hayat

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler