AvivaSA Son Çeyrekte Büyürken Yıl Sonu Hedeflerini Açıkladı

Sabancı Holding ve 300 yılı aşkın geçmişe sahip dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, 1 Ocak-30 Eylül 2020 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Sabancı Holding ve 300 yılı aşkın geçmişe sahip dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, 1 Ocak-30 Eylül 2020 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket, yılın ilk dokuz ayında, Otomatik Katılım dahil toplam BES’te, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 büyüyerek 28,6 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Katılımcı sayısı 1,5 milyonu aştı.

AvivaSA’nın Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre hesaplanan 2020 yılı ilk 9 aylık net dönem karı ise, 264,1 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

AvivaSA yıl sonu beklentilerini açıkladı.

2020 yılı sonuna dair beklentilerini de açıklayan AvivaSA, bireysel emeklilik fon büyüklüğünde, özel sektör bireysel emeklilik şirketleri arasındaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Şirket aynı zamanda Hayat Sigortası branşında brüt yazılan primlerin geçen yıla kıyasla yüzde 25 – 35 aralığında artırılmasını ve yıl sonunda Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre net karını yüzde 30 – 40 aralığında büyütmeyi öngörüyor.

Tasarruf Bilinci Artıyor

AvivaSA’nın finansal sonuçlarını değerlendiren AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, COVID-19 salgınının tüm dünyada, tüm sektörleri, aynı anda etkileyen bir gelişme olduğunu dile getirerek şunları söyledi;

“Salgınla birlikte tüm dünya farklı ve zorlu süreçten geçiyor. Önceliklerimizin ve tüketim alışkanlıklarımızın değiştiği bu dönemde tasarrufun önemi de arttı. Pandemi gibi belirsizlik durumları, yakınlarımızı ve kendimizi güvence altına alma ihtiyacını beraberinde getirdi ve özellikle hayat sigortasının ve bireysel birikimlerin önemini ortaya çıkardı. Biz de bu dönemde önce insan diyerek adımlar attık ve müşterilerimizin beklentilerine ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler ürettik.

AvivaSA olarak 2020 yılını bu zorlu sürece rağmen hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Ülke olarak sigorta sektörünün önemini kavradığımız bir dönemdeyiz. 2020 yılını kapatırken özel sektör BES şirketleri arasında fon büyüklüğü sektör liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. Hayat Sigortası devamlı büyüdüğümüz, insanlar arasında önemi kavranmaya başlayan bir branş. Yaşadığımız bu kritik dönemde tüm topluma karşı olan sorumluluğumuzun bilinciyle AvivaSA olarak çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin her şartta yanında olabilmek için çözümler üretmeye devam edeceğiz

” dedi.

Kaynak: Sigortahaber.com

26 Eki 2020 - 22:52 - BES / Hayat

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 89.722 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler