İçeriğe geç
28 Eylül 2026, Pazartesi Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Dünya

AIG, Adam Clifford’u Uluslararası Ticari Sigorta CEO’su Olarak Atadı

AIG, uluslararası ticari sigorta biriminin CEO’luğuna Adam Clifford’u atadı; liderlikte yeni bir dönem başlıyor.

AIG, Adam Clifford’u Uluslararası Ticari Sigorta CEO’su Olarak Atadı
AIG, Adam Clifford’u Uluslararası Ticari Sigorta CEO’su Olarak Atadı

AIG, Adam Clifford’un Atanmasını Duyurdu

Küresel sigorta şirketi American International Group (AIG), Adam Clifford‘un 5 Ocak 2026 tarihinden itibaren Uluslararası Ticari Sigorta Genel Müdürü (CEO) olarak atandığını açıkladı.

Londra merkezli olacak Clifford, yaklaşık 30 yıllık küresel sigorta liderliği deneyimini kullanarak Birleşik Krallık, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Japonya, Asya Pasifik ve Latin Amerika bölgelerinde AIG’nin sigorta, dağıtım ve iş operasyonlarını yönetecek.

Görev ve Sorumluluklar

Bu görev, Talbot, Global Specialty ve Multinational segmentlerinin denetimini de içermektedir. Clifford, Genel Sigorta CEO’su Jon Hancock’a bağlı olarak çalışacak ve AIG Genel Sigorta Yönetici Liderlik Ekibi’ne katılacaktır.

Hancock yaptığı açıklamada, “Adam, liderliği, derin sigorta ve teknik uzmanlığıyla tanınan, son derece saygın bir sigorta yöneticisidir.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Adam’ı AIG’ye yeniden katmaktan ve onunla birlikte güçlü ivmemizi sürdürmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Adam Clifford’un Deneyimi

Clifford, daha önce Everest Insurance’da Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Perakende Sigorta Başkanı olarak görev yapmış, burada İngiltere, Avrupa ve Asya Pasifik perakende sigorta faaliyetlerini yönetmiştir.

Everest’ten önce Chubb’da Chubb European Group’un Genel Müdürü dahil olmak üzere çeşitli üst düzey pozisyonlarda çalışmıştır. Kariyerinin erken dönemlerinde ise AIG’de Londra ve Singapur’daki sigorta ekiplerini yönetmiştir.

Clifford’un Görüşleri

Ataması sonrası Clifford, şu ifadeleri kullandı: “AIG’nin etkileyici ivmesini sürdürdüğü bu dönemde şirkete tekrar katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Jon Hancock ve küresel ekiplerle birlikte büyümeyi teşvik etmeyi, pazar payını artırmayı, broker ilişkilerini güçlendirmeyi ve müşterilerimize değer katan çözümler sunmayı dört gözle bekliyorum.”

Yakamoz Telci
YAZAR

Yakamoz Telci

Dünya genelinde sigorta sektöründe yaşanan tüm gelişmeleri okuyucularla buluşturan Dünya kategorisinin editörü olarak, uluslararası piyasaları yakından takip ediyor ve küresel ölçekte ortaya çıkan trendleri anlaşılır bir dille aktarıyorum. Sigorta şirketlerinin stratejik adımlarından regülasyon değişikliklerine, teknolojik dönüşümden sektörel raporlara kadar geniş bir yelpazede içerik hazırlayarak okuyucuların global perspektife sahip olmasını hedefliyorum.Doğruluğa, güncelliğe ve tarafsızlığa önem veren bir editöryal yaklaşım benimsiyor; uluslararası kaynakları titizlikle inceleyerek haberleri yerel okuyucunun anlayabileceği yalın bir anlatımla sunuyorum. Amacım, küresel sigorta dünyasında olup bitenleri Türkiye’deki okurlara en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaştırmak; sektöre değer katan, bilgilendirici ve güvenilir bir haber akışı sağlamaktır.Her gün değişen dünya sigortacılık ekosistemini yakından izlemeye devam ederken, okuyucuların ihtiyaç duyduğu kapsamlı ve nitelikli içerikleri üretmeyi sürdürüyorum.

Yazar profili ve tüm yazıları