SAB Başkanı Reşit Çakas, İTO Zümre toplantısında Acente sözleşmeleri üzerinde durdu.

“İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesinin düzenlediği “Sigorta Acentelerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı Zümre toplantısı 27...

“İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesinin düzenlediği “Sigorta Acentelerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı Zümre toplantısı 27 Haziran Çarşamba günü İTO 4. Kat salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını İTO Başkanı Şekip Avdagiç ‘in yaptığı, TSB Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu ve SAİK Başkanı Hüseyin Kasap’ında konuşmacı olduğu toplantıda, sektör temsilcileri sorunları ve çözüm önerilerini paylaştılar.

Sigorta Acenteleri Derneği SAB Başkanı Reşit Çakas 3 konu başlığıyla yaptığı konuşmada.

1-Sigorta Acentelerinin mutlaka herhangi bir meslek örgütü STK’ya üye olması gerektiğini.

2-Sigorta Şirketlerinin acentesiyle arasındaki sözleşmelerin tek taraflı düzenlenip dayatılmamasını, iki tarafında kazanacağı modeller üzerinde durulmasını ve fesih sürelerinin 3 aydan fazla olması gerektiğini.

3-Sigorta Şirketlerinin Kapatılması ve devir alınması konularında Acentenin portföy mülkiyet hakkı başta olmak üzere diğer hakların korunması İçin düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğini

Vurgulayan konuşmasıyla Acentelerin geçmişte yaşadığı kayıp ve mağduriyetlerin tekrarlanmaması için, sözleşmelerin bu yönden hazırlanması gerektiğini dile getirdi.”

#

28 Haz 2018 - 14:51 - Teknoloji

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

HİBE SİGORTA - Sigorta Şirketleri Acente sayesindede geldikleri bu yeri unutmamalılar. Elbette aksiklikleri yanlışları olan acenteler vardır. Onları tamamlamak da Sigorta Şirketlerinin görevi ve vazifesidir. Dere geçilirken at değiştirilmez. Herkes samimi ve Sigortacılığı Meslek önceliği ile yenilikci bilgili geleceğe güvenle emin adımlarla yürümelidir. Başaracağız. Saygılarımla...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 14:51


Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler