Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit: Kısa Çalışma Ödeneğinin devam etmesi gerekiyor

Kısa Çalışma Ödeneğinin sigorta sektörüne can suyu olduğunu ancak bu ödeneğin sonlandırılmasıyla beraber işsiz sayısının artacağını sıkıntılı günler yaşayan sektörün daha sıkıntılı günler yaşayacağını belirten Kısa Çalışma Ödeneğinin devam etmesinin istihdam açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Kısa Çalışma Ödeneğinin sigorta sektörüne can suyu olduğunu ancak bu ödeneğin sonlandırılmasıyla beraber işsiz sayısının artacağını sıkıntılı günler yaşayan sektörün daha sıkıntılı günler yaşayacağını belirten Kısa Çalışma Ödeneğinin devam etmesinin istihdam açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Yiğit, “Kentimizde 265 sigorta acentesi bulunmaktadır. Bu acentelerin yüzde 20’si Homeofis olarak çalışıyordu ve geri kalan acentelerimiz pandemi döneminde Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanarak, istihdam yaratmaya devam etti. Lakin bu ödeneğin kaldırılmasıyla her sektör gibi sigorta sektöründe de işsiz sayısı artacak. Dolayısıyla çok zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde sektör olarak ülke ekonomisine katkı sunmak için canla başla çalışırken, daha fazla istihdam yaratma gayreti ve arzusu içerisindeyken, desteklerin artırılması gerekmektedir. Yani Kısa Çalışma Ödeneğinin yeniden devreye alınmasını istiyoruz” dedi.

Sokağa çıkma yasaklarının piyasaları ve sektörü olumsuz etkilediğini belirten Yiğit, “Yasaklar nedeniyle insanlar şehir dışına çıkamayacak, alışveriş yapamayacak, araç alıp satamaması gibi durumlar nedeniyle piyasalar bir durağanlık yaşanacaktır. Dolayısıyla sigorta sektörü de bu durağanlıktan nasibini alacak” ifadelerini kullandı.

Yiğit, son dönemlerde sigorta sektörünün sıkıntı yaşadığını, pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntının daha da artacağı öngörüsünde bulundu. “Sigorta şirketlerinin sigorta fiyatlarını ve komisyon oranlarını düşürmesi ve insanların da sigorta bilincinin yeterli düzeyde olmamasından dolayı sektörümüzü zor günler bekliyor. Bu kötü gidişatın üzerine sokağa çıkma yasaklarının eklenmesi ister istemez sigortacıları olumsuz etkiyecektir” şeklinde konuşma yaptı.

Zorunlu Deprem Sigortasına değinen Başkan Yiğit, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece 10 milyon 19 bin 758 konutun deprem sigortasının bulunduğunu ifade etti. “Doğal Afet Sigortaları Kurumları verilerine göre Marmara'nın zorunlu deprem sigortasına en fazla ilgi gösteren bölge olduğunu anlatan Yiğit, “Marmara’da 4 milyon 90 bin 777 konutun zorunlu deprem sigortası bulunurken, ikinci sırada yüzde 56,80 ile Ege, üçüncü sırada yüzde 52,40 ile İç Anadolu, dördüncü sırada yüzde 50,10 ile Doğu Anadolu, beşinci sırada yüzde 48,50 ile Akdeniz, altıncı sırada yüzde 46 ile Güneydoğu Anadolu ve son sırada ise yüzde 44,80 ile Karadeniz Bölgesi geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ülke genelinde 17 milyon 682 bin 80 konutun bulunduğunu ve sadece 10 milyon 19 bin 758 konutun deprem sigortasının bulunduğunu, 7 milyonu aşkın konutun ise zorunlu deprem sigortasının bulunmadığını kaydeden Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Zorunlu deprem sigortalılık oranı en yüksek il yüzde 94,50 ile Bolu olurken, Bolu‘yu yüzde 90,60 ile Yalova ve Yalova’yı ise yüzde 87,60 ile Tekirdağ takip ederken, sigortalılık oranının en düşük olduğu iller ise yüzde 14,50 ile Hakkari, yüzde 23,40 ile Batman ve yüzde 24,50 ile Şırnak geliyor."

18 Nis 2021 - 12:19 - Teknoloji

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 97.682 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler