Agent değil İstanbul’un dijital acentesi Ceo Sigorta Aracılık Hizmetleri

Agent değil İstanbul’un dijital acentesi Ceo Sigorta Aracılık Hizmetleri. Sigorta ihtiyaçlarınız için Quick Sigorta Acenteleri ile online’da buluşun...

Quick Sigortadan dijital alanda çok ses getirecek proje! “Agent Değil Acente”

Projenin detaylarını anlatan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Agent değil Acente projesi 1,5 yıldır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Geçen mart ayıda pandeminin ilk haftasında Agent değil Acente projemizin ilk etabı olan, “Evdeyiz, Hizmetinizdeyiz” yazılımımızı devreye almıştık. Sigortalı ve acentelerimizi evlerinden çıkmadan online ortamda buluşturmayı amaçlayan bu uygulama sayesinde, sigortalımız evde, acentemiz evde ama hizmetlerimiz aksamadan devam etmişti.

Şimdi projenin 2. Fazı olan “Agent Değil Acente” uygulamamızı yine evlere kapandığımız bu dönem hayata geçirdik. Agent değil Acente projemiz ile Quick Sigorta olarak gerçek çoklu kanal deneyimini daha ileri aşamaya taşıyarak, “dijital deneyimine” dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Agent değil Acente sistemimiz, web sitemize gelen ve analiz ettiğimiz davranışlarından bir uzmana ihtiyacı olduğunu anladığımız sigortalımızı fark edip, ona bir uzman desteği isteyip istemediğini soruyor. Ve tamamen Quick Sigorta bünyesindeki Insurtech firmamız ile geliştirdiğimiz machine learning teknolojileri sayesinde sigortalımız ile ona en uygun kriterdeki acenteleri eşleştiriyoruz. Ve sigortalımız acentelerin bu proje için çekilmiş videolarına ve diğer tüm detaylarına, fotoğraflarına, konumlarına ulaşabiliyorlar. Sanki bu pandemi dönemimde Acentenin ofisinden içeri girmişçesine ya da Acentemiz sigortalımızı evinde ziyaret etmişçesine her iki taraf online ortamda eşleşiyor. Sigortalımız sonra kendine en uygun olduğunu düşündüğü acentesini kendi seçiyor. Böylece sigortalımıza adını bilmediği, yüzünü görmediği, herhangi bir çağrı merkezi agenti değil, konusunda uzman, kendi seçtiği bir acente tarafından hizmet ediliyor. Projenin ismi de buradan geliyor Agent değil Acente! Biz İlk günden itibaren Acentelerimize onları dijitalleşme yönünde adımlar atacağımız söylemiştik. Bu sistem sayesinde sigortalılarımız Acentelerimiz sayesinde gerçek omni channel deneyimini yasatıyoruz. Projemiz ile dijital ve geleneksel yöntemlerin artılarını birleştirerek, var olan iş modelinin verimliliğini arttırdık. Projemizi geçen hafta açmamıza rağmen ilk günden itibaren hem müşterilerimizden hem de acentelerimizden yoğun ilgi gördü. Çok sayıda müşterimiz acentelerimizin ile online ortamda buluştular. dedi. Projenin ilk fazının yurtdışında da oldukça ilgili gördüğünü belirten Yaşar, “Dünyanın en büyük kâr amacı gütmeyen bankacılık ve sigortacılık kuruluşu olan EFMA projemiz ile yakından ilgilendi. Şu an dünyada örneği olmayan bu uygulamayı bir case study olarak üye kuruluşları ile paylaşmamızı istediler. Biz de bu sayede Japonya’nın en büyük Sigorta şirketlerinden olan Dai-ichi Life firması ile hem Agent değil Acente projemizle müşterilerimize sunduğumuz omni channel deneyimini hem de Avrupa’da bir Türk Sigorta şirketi kurmayla ile ilgili planlarımızı değerlendirdik. dedi.

Quick Sigorta Bütünleşik Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pınar Güzey ise; “Pandemiden dolayı, Türkiye’de bugün 8milyon yeni kredi kartı ilk defa internette kullanılmaya başlandı. E-ticaret arttı, online kanalların kullanımı arttı. Bu kimse için sürpriz olmadı. Özellikle pandemi döneminde online kanallara alışık olmayan bir müşteri kitlesi ortaya çıktı. Burada önemli olan firmalar bu 8 milyon yeni müşteriye nasıl hizmet etti, nasıl bir müşteri deneyimi sundu? web siteleri ve teknik alt yapıları buna hazır mıydı? Bunlar çok kritikti. Biz geliştirdiğimiz Agent değil Acente projemizle web sitemize gelen, belki de pandemiden dolayı ilk defa online’dan poliçe satın almaya çalışan fakat satın alma sürecinde bir uzmana ihtiyacı olduğunu anladığımız sigortalımıza, ona en uygun uzman acentemiz ile eşleştiriyoruz. Eskiden en uygun acente en yakın acenteyken, burada hemşerilik kriterinden, o branştaki deneyime kadar çok sayıda arkada çalışan algoritma var. Böylece sigortalımız evinden çıkmadan, uçtan uca kesintisiz bir hizmet alıyor. Acentemiz ise pandemide en büyük sıkıntılarından olan, yeni müşteriye ulaşma problemini çözmüş oluyor. İlk fazı ile bu sene hem yurt içinde finans sektörünün en önemli ödüllerinden olan Sardis’ten hem de Yurt dışından ödül alan projemizin yine sektörde çok ses getireceğine inanıyoruz dedi.

19 Ara 2020 - 00:03 - Teknoloji

Son bir ayda sigortahaber.com sitesinde 89.722 gösterim gerçekleşti.



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sigorta Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sigorta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sigorta Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sigorta Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce 2021 Yılının En İyi Sigorta Şirketi Hangisi?
Tüm anketler